Allemansfriet Vega Balletjes

Voorbereiding

Probeer zoveel mogelijk voorwerk te doen tijdens de rustige momenten van de dag.

  1. Portioneer de gehakballetjes in porties van 5 stuks.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  3. Snijd één of meerdere komkommers in dunne plakjes en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  4. Maak losse bakjes luxe gemengde salade met wat plakjes komkommer en gehalveerde cherry tomaatjes.
  5. Hak de peterselie fijn en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.

Bereidingswijze

    1. Bak de frites af zoals je gewend bent.
    2. Verwarm ondertussen de gehaktballetjes in de magnetron.
    3. Doe de frites in een bakje en leg de gehaktballetjes op de frites.
    4. Voeg zigzaggend de Sriracha saus toe over de balletjes en de frites.
    5. Leg hier en daar wat gehalveerde cherrytomaatjes tussen de gehaktballetjes.
    6. Voeg gehakte peterselie toe.
    7. Verpak de friet voor bezorging/afhaal of serveer de friet aan tafel in je zaak, voeg de losse salade toe.

Tip: je kunt de vega balletjes uiteraard ook vervangen voor vlees gehaktballetjes. Je kunt de balletjes ook gebruiken bij een gemengd bittergarnituur: probeer de ingrediënten op meerdere manieren in te zetten. 

Ingrediënten voor 1 portie

+/- 200 gr

Frites (normaal portie)

5 x

vegetarische “gehaktballetjes”

1 x

Sriracha saus

5 x

Gehalveerde cherrytomaatjes

4 plakjes

Komkommer

1 bakje

Luxe slamix

1 x

Fijngehakte peterselie

Iedereen houdt van Allemansfriet

Michael Hagelen

Cafetaria Lekkerrr, Soest

“Blijf trends volgen. Frites toppings zorgen inmiddels voor 25% van onze omzet! Met goede marges!”

Jesper Polman

Eetwinkel Polly, Bemmel

“Het draait om gastvrijheid, feestje en liefde. Liefde voor de producten, maar ook de aandacht voor onze gasten! Blijf ze verrassen!”

Jeffrey van Gilst

Johnny’s Taria, Bruinisse

“Wij zijn zeer actief op social media, proberen gasten te triggeren om langs te komen. Je moet ze blijven verleiden!”.