Allemansfriet Stoofvlees

Voorbereiding

Probeer zoveel mogelijk voorwerk te doen tijdens de rustige momenten van de dag.

  1. Wij adviseren gebruik te maken van kant en klaar stoofvlees, verkrijgbaar bij je groothandel. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen stoofvlees maken.
  2. Verdeel het stoofvlees in kleine porties zodat je dit alleen hoeft op te warmen in de magnetron. Je kunt het stoofvlees ook klaarzetten in een bain-marie. Wanneer je kiest voor dit laatste, let er dan op dat het stoofvlees niet droogkookt.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.

Bereidingswijze

  1. Bak de frites af zoals je gewend bent.
  2. Doe de frites in een bakje en voeg een ruime hoeveelheid stoofvlees toe.
  3. Voeg de fijngesneden preiringen en krokant gebakken uitjes toe.
  4. Verpak de friet voor bezorging/afhaal of serveer de friet aan tafel in je zaak.

Ingrediënten voor 1 portie

+/- 200 gr

Frites (normaal portie)

100 gr

Gram stoofvlees

1 x

Fijngesneden preiringen

2 el

Krokant gebakken uitjes

Iedereen houdt van Allemansfriet

Michael Hagelen

Cafetaria Lekkerrr, Soest

“Blijf trends volgen. Frites toppings zorgen inmiddels voor 25% van onze omzet! Met goede marges!”

Jesper Polman

Eetwinkel Polly, Bemmel

“Het draait om gastvrijheid, feestje en liefde. Liefde voor de producten, maar ook de aandacht voor onze gasten! Blijf ze verrassen!”

Jeffrey van Gilst

Johnny’s Taria, Bruinisse

“Wij zijn zeer actief op social media, proberen gasten te triggeren om langs te komen. Je moet ze blijven verleiden!”.