Allemansfriet Holandse stijl

Voorbereiding

Probeer zoveel mogelijk voorwerk te doen tijdens de rustige momenten van de dag.

  1. Snijd de champignons in plakjes of in partjes en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  2. Snipper een aantal rode uien en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  3. Snijd een aantal rode paprika’s in dunne reepjes en zorg dat je de zaadjes goed verwijdert. Bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes, gesneden champignons, gesnipperde ui en paprika reepjes gezamenlijk op de bakplaat.
  2. Bak ondertussen de frites af zoals je gewend bent.
  3. Bak een ei op de bakplaat.
  4. Doe de frites in een bakje en voeg alle gebakken ingrediënten toe op de friet.
  5. Vergeet het gebakken eitje niet.
  6. Voeg de fritessaus of mayonaise toe.
  7. Verpak de friet voor bezorging/afhaal of serveer de friet aan tafel in je zaak.

Ingrediënten voor 1 portie

+/- 200 gr

Frites (normaal portie)

75 gr

Spekblokjes

1 x

Gesneden champignons

1 x

Gesnipperde (rode) ui

1 x

Rode paprika reepjes

1 x

Gebakken ei

1 x

Fritessaus of mayonaise

Iedereen houdt van Allemansfriet

Michael Hagelen

Cafetaria Lekkerrr, Soest

“Blijf trends volgen. Frites toppings zorgen inmiddels voor 25% van onze omzet! Met goede marges!”

Jesper Polman

Eetwinkel Polly, Bemmel

“Het draait om gastvrijheid, feestje en liefde. Liefde voor de producten, maar ook de aandacht voor onze gasten! Blijf ze verrassen!”

Jeffrey van Gilst

Johnny’s Taria, Bruinisse

“Wij zijn zeer actief op social media, proberen gasten te triggeren om langs te komen. Je moet ze blijven verleiden!”.