Allemansfriet Hete kip

Voorbereiding

Probeer zoveel mogelijk voorwerk te doen tijdens de rustige momenten van de dag.

  1. Snijd kipfilet of kippendijen in kleine blokjes. Maak een marinade van kipkruiden en (zonnebloem)olie, voeg peper en zout toe naar smaak. Laat de marinade minimaal 2 uur in de koeling intrekken. Je kunt de gekruide kip natuurlijk ook kant en klaar kopen bij je groothandel.
  2. Gaar de kip in de oven of op een bakplaat. Laat de kip afkoelen en portioneer in porties van 80 tot 100 gram.
  3. Snipper een aantal uien en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  4. Snijd één of meerdere bosuien in dunne ringen en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.

Bereidingswijze

  1. Bak de gekruide kip en gesnipperde ui op de bakplaat en voeg aan het eind wat chilisaus toe.
  2. Bak ondertussen de frites af zoals je gewend bent.
  3. Doe de frites in een bakje en voeg de gekruide kip toe op de frites.
  4. Voeg wat extra chilisaus toe.
  5. Maak de topping af met gesneden bosui.
  6. Verpak de friet voor bezorging/afhaal of serveer de friet aan tafel in je zaak.

Ingrediënten voor 1 portie

+/- 200 gr

Frites (normaal portie)

100 gr

gekruide kipreepjes

1 x

Gesnipperde ui

1 x

Gesneden bosui

1 x

Chilisaus

Iedereen houdt van Allemansfriet

Michael Hagelen

Cafetaria Lekkerrr, Soest

“Blijf trends volgen. Frites toppings zorgen inmiddels voor 25% van onze omzet! Met goede marges!”

Jesper Polman

Eetwinkel Polly, Bemmel

“Het draait om gastvrijheid, feestje en liefde. Liefde voor de producten, maar ook de aandacht voor onze gasten! Blijf ze verrassen!”

Jeffrey van Gilst

Johnny’s Taria, Bruinisse

“Wij zijn zeer actief op social media, proberen gasten te triggeren om langs te komen. Je moet ze blijven verleiden!”.