Ingrediënten
  • +- 200 gr Frites (normale portie)
  • +- 100 gr Kipgyros
  • 1x Gesnipperde rode ui
  • 1x Knoflooksaus
  • 2 el tomaat (in blokjes gesneden)
  • 5 plakjes Komkommer
  • 1 el Coleslaw

 

Bereiding

VOORBEREIDING

Probeer zoveel mogelijk voorwerk te doen tijdens de rustige momenten van de dag.

  1. Snijd kipfilet of kippendijen in kleine blokjes. Maak een marinade van Gyros kruiden en (zonnebloem)olie, voeg peper en zout toe naar smaak. Laat de marinade minimaal 2 uur in de koeling intrekken. Je kunt de kip Gyros natuurlijk ook kant en klaar kopen bij je groothandel.
  2. Gaar de kip in de oven of op een bakplaat. Laat de kip afkoelen en portioneer in porties van 80 tot 100 gram.
  3. Snipper een aantal rode uien en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  4. Snijd één of meerdere komkommers in dunne plakjes en bewaar afgedekt in de koeling of saladiere.
  5. Snijd een aantal tomaten in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk de zaadjes uit de tomaat zodat de tomaat niet waterig wordt.
  6. Doe de knoflooksaus in een sausfles met puntige dop zodat je de saus gelijkmatig over de topping kunt verdelen.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Maak de geportioneerde kip Gyros warm op de bakplaat of in de magnetron.
  2. Bak de friet af zoals je gewend bent.
  3. Doe de friet in een bakje en voeg de kip Gyros toe bovenop de frites.
  4. Voeg een eetlepel gesnipperde ui toe, verdeel de ui gelijkmatig over de kip en de frites.
  5. Voeg twee eetlepels in blokjes gesneden tomaat toe. Verdeel de tomaat gelijkmatig over de andere ingrediënten.
  6. Voeg zigzaggend de knoflooksaus toe.
  7. Steek de plakjes komkommer speels tussen de topping.
  8. Voeg de coleslaw toe bovenop de topping. Doe dit met een vork zodat er niet te veel vocht tussen de frites komt.
  9. Verpak de friet voor bezorging/afhaal of serveer de friet aan tafel in je zaak.