Zo zet je makkelijk vegetarische opties op je menukaart!
Nacho Cheese (1)@2x

We eten in Nederland steeds bewuster. Niet alleen groeit het aantal vegetariërs, maar Nederland kent ook steeds meer flexitariërs. Maar liefst 43% van de Nederlanders geeft aan niet op dagelijkse basis vlees te eten, maar kiest in plaats daarvan voor een vleesvervanger, zowel thuis als buitenshuis. Het is daarom belangrijk om een gebalanceerde menukaart aan te bieden zodat iedere gast optimaal kan genieten in jouw zaak of op je terras!

Voordelen van een vegetarische menukaart

Een menukaart met ook vegetarische opties zorgt niet alleen voor een ruimer aanbod, maar laat ook zien dat je als horecazaak betrokken bent bij maatschappelijke kwesties. Daarnaast laten diverse onderzoeken een forse omzetstijging van 20% zien als de traditionele menukaart wordt aangevuld met diverse vegetarische gerechten. Een win-win situatie dus.

Om ervoor te zorgen dat iedereen die jouw menukaart onder ogen krijgt ook de vega opties ontdekt, is het aan te raden om geen aparte sectie te maken met al jouw vega-producten. De flexitariërs scharen zichzelf namelijk niet onder de vegetariërs en zullen deze sectie sneller overslaan. Zet alle vegetarische opties daarom tussen je ‘gewone’ producten. Zo trigger je al je gasten om ook eens voor een vegetarische variant te kiezen.

Daarnaast ben je als horecazaak vele malen aantrekkelijker voor grote groepen. Binnen een groep zijn er tal van dieetwensen en voorkeuren. Is jouw menukaart zo divers en alomvattend? Reken dan maar dat ze snel terugkeren! Met de toevoeging van vegetarische gerechten geef je een boost aan de totaalbeleving van jouw restaurant, cafetaria of bistro.

Vegetarische opties

Het toevoegen van vegetarische vervangers betekent niet dat je er een compleet nieuwe menukaart voor hoeft te maken. Het is eerder een kwestie van alternatieven bedenken. Bekijk daarom je huidige menukaart eens goed en bedenk welke andere varianten je kunt creëren. Zo is de kans groot dat je op je menukaart een broodje hamburger hebt staan. Deze is ook makkelijk te vervangen door een broodje Vegetable Burger . Deze smakelijke burger bestaat uit diverse groenten en kruiden en is omhuld met een knapperig paneerlaagje. Zo weet jij zeker dat je jouw gasten een heerlijk alternatief biedt.

Ook bij het opmaken van een borrelplankje zijn er tal van oplossingen te bedenken. Zo kun je deze plank samenstellen met alleen maar vegetarische hapjes. Benieuwd naar de vegetarische opties die McCain te bieden heeft voor jouw zaak? Bekijk dan ons assortiment!
McCain heeft bovendien een speciale P!CKERS collectie samengesteld die enkel en alleen uit kaasproducten bestaat. Zo kun je gemakkelijk een borrelplank aanvullen met bijvoorbeeld onze overheerlijke Mozzarella Sticks of Camembert Bites. Perfect voor flexitariërs!

PS. Ben je benieuwd of onze P!CKERS ook geschikt zijn voor jouw zaak? Bestel dan een gratis proefpakket!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!
Gerelateerde berichten
Instagram Topshot
Wat zijn dé borrelbites van dit seizoen? Waarmee geef je jouw gasten een unieke smaakbeleving? Wij zetten onze bites voor je op een rijtje.
Instagram Topshot
Met deze borrelbites behaal jij de meeste marge dit seizoen
Borrelplank beach vibe low res
Het terrasseizoen schreeuwt om echt iets anders op je menukaart. Schuif de blokjes kaas aan de kant en geniet optimaal met onze pickers.
Borrelplank beach vibe low res
Zo maak je dit terrasseizoen extra speciaal
SKIN_ON_CHIPS-89582
Wil je eens iets anders serveren dan de standaard friet? Lees dan onze blog over de nieuwe loaded fries trend!
SKIN_ON_CHIPS-89582
Haal meer uit je frites met loaded fries
Ontwerp zonder titel (85)
Op zoek naar ideeën om toch omzet te maken tijdens een lockdown? Lees dan onze blog met een aantal handige tips!
Ontwerp zonder titel (85)
Zo maak je omzet tijdens een lockdown!
Borrelplank_mccain
Een borrelplank kan altijd. Op het terras, tijdens een feest of gewoon lekker thuis. Maar de tijd van blokjes kaas, stukjes worst en olijfjes is wel voorbij. Laat jouw gasten de volgende keer versteld staan met een echt unieke borrelplank, maar wat heb je daarvoor nodig?
Borrelplank_mccain
Klaar met de standaard borrelplank? Zo maak je ‘m uniek!
Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje op Instagram
#Mccainfoodservice