Friet met topping is trending. Speel jij er al op in?

Friet met topping zoals bosuiringen, paprikastukjes, salsasaus en een mix van diverse kruidensnufjes voor de finishing touch. Zó ziet de friet van vandaag en morgen er steeds vaker uit. Friet met zo’n (soortgelijke) overheerlijke topping dringt meer en meer door tot de menukaarten van cafetaria’s en restaurants. Horecaondernemers ontdekken dagelijks bijzonder lekkere smaaksensaties. Voor loaded fries is niets te gek, want zij weten: the sky is the limit! En de klant? Die laat zich graag ongekend verrassen…

Waarom loaded fries in de smaak vallen

Kortgeleden wist de horecawereld nog niets af van het concept loaded fries. Dat is best opvallend, want met snacks wordt al langer veelvuldig geëxperimenteerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de P!CKERS van McCain, die inmiddels op vele terrastafels voor een bijzonder smaakbeleving zorgen. Of de variatie aan Onion Rings, waarmee de borrelplank niet alleen beperkt blijft tot een mix van heerlijke vleessnacks.

Patat is lange tijd ‘gewoon’ patat gebleven, waar natuurlijk saus bij zit. De klant kiest al jaren voor een puntzak friet met pindasaus, omdat hij weet wat hem te wachten staat: goudbruine, krokante friet met een beste klodder hete saus. Een gooi doen naar de originaliteitsprijs heeft daarom geen enkele zin. De friet-met-sauscombinatie verrast jouw klanten nauwelijks meer en kan dus alleen maar tegenvallen. Daarentegen is loaded fries een lust voor het oog en opent het deuren naar compleet nieuwe smaakdimensies.

Topping over jouw versgebakken friet? De keuze is reuze!

Friet met topping geeft horecaondernemers onbegrensde variatiemogelijkheden. Dat zijn oneindig veel kansen om van jouw creatieve loaded fries de lekkerste genietfriet van heel Nederland te maken. Voor welke boeiende ingrediëntcombinatie je ook gaat, zijn uitstraling geeft hoe dan ook een fantastische eerste indruk. Het unieke smaakkarakter pakt jouw klanten vervolgens helemaal in en verrast ze tot de laatste hap. Ook goed om te weten: liefhebbers betalen graag meer voor een heus frietfestijn. Dat is dus bonus voor jou.

Ben jij klaar voor eindeloze frietavonturen? Ontdek de nieuwe favoriete loaded fries van jouw klanten!

De onweerstaanbare McCain Crispers Topped Chilli

Om jou alvast te inspireren voor loaded fries, delen we hieronder een van onze eigen verbluffende recepten. De McCain Crispers Topped Chilli is een ware aanvulling op iedere menukaart en eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten:

  • McCain Crispers
  • Tomaten
  • Rode uien
  • Knoflookteentjes
  • Jalapeno pepers
  • Bleekselderij
  • Kleine groene peper
  • Eén theelepel suiker
  • Eén theelepel azijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding: 2m45sec op 175°C (frituur) of 12m op 200°C (oven)

  • Pel de tomaten en snijd ze in blokjes
  • Pel de ui en snijd ze fijn
  • Hak de gepelde knoflook, de bleekselderij en de peper
  • Open de pepers, verwijder de zaadjes en hak deze fijn
  • Besprenkel met suiker
  • Kruid met zout en peper
  • Voeg de ui, knoflook en pepers toe en hak dezelfde hoeveelheid aan peper en bleekselderij
  • Voeg de azijn toe en meng goed
  • Zet de pan op laag vuur en meng voor gebruik de saus erdoorheen

Loopt het water jou al in de mond? Lees dan meer over loaded fries. Of ben je benieuwd naar andere recepten voor friet met topping? Bekijk onze receptenpagina, volg ons op Instagram en laat je inspireren!