Klaar met de standaard borrelplank? Zo maak je ‘m uniek!

Een borrelplank kan altijd. Op het terras, tijdens een feest of gewoon lekker thuis. Maar de tijd van blokjes kaas, stukjes worst en olijfjes is wel voorbij. Laat jouw gasten de volgende keer versteld staan met een echt unieke borrelplank, maar wat heb je daarvoor nodig?

Hoe maak je een goede borrelplank?

  • Zorg voor een goede plank
    Een goede plank is natuurlijk essentieel voor een overheerlijke borrelplank. Zorg daarom voor een grote plank om zo alle delicatessen op te placeren. Op dit moment zijn met name olijfhouten planken populair. Deze hebben een robuuste uitstraling en zijn groot van formaat. Beperk je zelf ook niet tot maar één grote plank, maar zorg ervoor dat al jouw gasten kunnen genieten. Dit doe je door bijvoorbeeld diverse kleinere planken op te maken en te serveren.

 

  • Hapjes
    Hapjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op een borrelplank. Hou bij het opmaken van jouw borrelplank rekening met de wensen van de gast. Denk aan gluten allergieën, vegetariërs of veganisten en andere dieetwensen. Zorg er dus voor dat jouw gasten goed weten van welk hapje zij zorgeloos kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een aparte plank met vega-hapjes, zoals onze Onion Rings. Zo laat je duidelijk weten dat je de wensen van de gasten begrijpt, hier op kunt inspelen en voorkom je vergissingen.

 

  • Opmaak
    Een borrelplank hoeft niet strak georganiseerd te zijn, maar mag juist bestaan uit een mix van heerlijke hapjes. Leg soortgelijke producten bij elkaar en vul de resterende ruimte op met bijvoorbeeld stokbrood, stukjes fruit of sauzen. Zorg dat jouw borrelplank vol oogt en hou het vooral speels.

 

  • Wees onderscheidend
    Stap af van de ouderwetse blokjes kaas, plakjes worst en olijven, maar zorg ervoor dat jouw gasten écht een borrelplank krijgen waar ze van kunnen genieten. Verras jouw gasten bijvoorbeeld met overheerlijke appetizers waar ze op elk moment van de dag van kunnen genieten. Van smakelijke Mozzarella Sticks tot Chili & Cheese Nuggets.

 

De horecabezoekers van tegenwoordig willen op elk moment van de dag kunnen genieten van overheerlijke snacks, maar willen ook divers aanbod hebben. Met onze PICKERS weet jij zeker dat jij een breed assortiment op je menukaart hebt staan. Deze heerlijke vlees, vega en kaas appetizers kun je als extraatje toevoegen aan je borrelplank, als extra ingrediënt gebruiken of als snack voor take away!

Loop het water je al in de mond? Dan hebben we goed nieuws! Jij kunt nu gratis onze PICKERS uitproberen. Bestel hier jouw gratis proefpakket.