Boost je menu met gepofte aardappelen!
McCain_gepofte_aardappel

‘En had u daar aardappelschijfjes of friet bij gewild?’ Deze vraag klinkt jou als ondernemer in de horeca vast bekend in de oren. Daar is niets vreemds aan, want het gros van de restaurants serveert bij hoofdgerechten óf het een óf het ander. Maar dat hierbij überhaupt om een mening van de gast gevraagd wordt, is wel uniek. Want jij weet ook: het maakt hem of haar toch eigenlijk niet uit wat er als bijgerecht op tafel wordt gezet. Ze houden op weg naar jouw horecazaak al rekening met beide.

Weten hoe je jouw gasten aangenaam verrast? Maak dan eens een totaal andere, onverwachte keuze. Ga voor een flinke boost van je menu en kies voor gepofte aardappelen!

Gepofte aardappelen in de horeca: een gezond alternatief

Je horecakaart verrijken met pofaardappelen, dat zien jouw gasten zeker niet aankomen. Voeg ze toe als extra optie bij het menu of serveer ze standaard naast ieder hoofdgerecht. Gepofte aardappelen zijn ontzettend voedzaam en een gezonder alternatief voor gefrituurde aardappelsnacks. Tijdens het frituren gaan essentiële voedingsstoffen verloren en daarvoor in de plaats komen veel extra calorieën (door de olie). Pofaardappelen bereid je alvast in de oven: drie keer minder calorieën. En met schil ook rijk aan vitamine C, zelfs na het poffen.

 Wat houdt het poffen van aardappelen in?

Het bereiden van gepofte aardappelen; je weet nu dat de oven alvast kan worden aangeslingerd. Verwarm hem voor op 200 graden. Dit is de ideale poftemperatuur die je tijdens het koken of bakken nooit zult halen. Om de bereiding te laten slagen, moet de hitte het binnenste gedeelte van de aardappel kunnen bereiken. Als je zelf eens gepofte aardappel hebt gegeten, dan snap je waarom zo’n hoge oventemperatuur nodig is – ze zijn groot in omvang. Het perfecte resultaat: een zachte binnenkant en een licht-krokante schil. 

Geen werk van McCain’s pofaardappelen in jouw horecazaak

Iets wat snel en gemakkelijk is klaar te maken, staat vaak gelijk aan een ongezonde hap. Zo heb je van McCain’s Baking Potatoes op je menu ook geen werk, maar die zitten juist wél boordevol gezonde voedingsstoffen. En ze gelden stuk voor stuk als eye catchers voor vele horecagasten. Vanwege hun omvang, natuurlijk, maar ook door de robuuste schil eromheen. Na 20 minuten in de oven heb jij wat je nodig hebt: een smaakvolle gepofte aardappel in een heerlijk knapperig jasje. Dat is drie keer sneller voor elkaar dan wanneer je ze zou gaarkoken.

Geef jouw menu ook een boost met Baking Potatoes als bijgerecht, maar wissel ze gerust ook eens af met een van de vele andere aardappelsensaties van McCain. Zo bezorgen de Sweet Potato Fries jouw gasten ook een niet-verwachte, originele smaakervaring. Of wat denk je van de Potato Cubes, die als gefrituurde aardappelsnacks opvallen met hun bijzonder afwijkende vorm.

Overheerlijke serveertips voor gepofte aardappelen in de horeca

Een gepofte aardappel matcht uitstekend met vele vlees-, vis- en vegetarische hoofdgerechten. Maar ook als losstaand menu valt hij verrassend goed in de smaak. Snijd de pofaardappel voorzichtig tot de helft open en vul hem bijvoorbeeld eens met zure room, crême fraîche, kruidenboter of knoflooksaus. Ontdek deze en de vele andere smaakvariaties met McCain’s gepofte aardappelen, waar jouw horecagasten zeker van zullen smullen!

 

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!
Gerelateerde berichten
V Cut Topped Pulled Chicken 3_CRISPERS
Friet met topping zoals bosuiringen, paprikastukjes, salsasaus en een mix van diverse kruidensnufjes voor de finishing touch. Zó ziet de friet van vandaag en morgen er steeds vaker uit. Voor loaded fries is niets te gek.
V Cut Topped Pulled Chicken 3_CRISPERS
Friet met topping is trending. Speel jij er al op in?
Frites_soorten_mccain
Ben jij als horecaondernemer op zoek naar hét perfecte frietje voor jouw gasten? Wij zetten alle soorten frites op een rijtje.
Frites_soorten_mccain
Soorten patat van McCain: friet om bij weg te dromen!
cover-planche-around-the-world-1024x576
Wil jij weten hoe ook jouw horecazaak ervoor zorgt dat toeristen gegarandeerd blijven terugkeren? Met de volgende fingerfood hapjes van McCain verleid jij ze sowieso voor een tweede bezoek!
cover-planche-around-the-world-1024x576
Met deze fingerfood hapjes verras je elke vakantieganger!
Mccain_borrelplank_4_08
Als horecaondernemers wil je jouw gasten in de watten leggen. Zeker met grote groepen is het lastig om ze écht een smaakbeleving te laten beleven. Wij leggen je uit hoe je met onze bites elke gast kan verrassen!
Mccain_borrelplank_4_08
Grote groepen op je terras? Zo blijf je ze verrassen!
Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje op Instagram
#Mccainfoodservice