We zetten ons in om goede producten te creëren die gemaakt zijn van eenvoudige, natuurlijke ingrediënten die een evenwichtige voeding aanvullen en die goed zijn voor de planeet.

Om u het beste van onze producten aan te bieden zet McCain zich in om op 4 hoofdgebieden te werken, namelijk:

1 – HET VERMINDEREN VAN VERZADIGDE VETTEN

75% minder verzadigde vetten in producten met het merk McCain sinds 2011.

De manier waarop we onze producten maken is eenvoudig: onze aardappelen (waarvan het traject van veld tot vork traceerbaar is) worden geschild, gewassen, gesneden, voorgebakken en ingevroren. Voor het voorbakstadium is McCain sinds 2011 volledig afgestapt van het gebruik van palmolie. De redenen hiervoor zijn duidelijk, zowel op voedings- als op milieugebied: palmolie bevat veel verzadigde vetten, verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed en doet het risico op hart- en vaatziekten toenemen. Daarnaast draagt de productie van palmolie bij tot massale, vaak ongecontroleerde ontbossing. Zonnebloemolie is een gezonder alternatief en heeft een grote invloed op de vermindering van verzadigde vetten in onze producten.

2 – ZOUT VERMINDEREN

Sinds 2011 heeft McCain het zoutgehalte van zijn producten met 40% verminderd, wat neerkomt op 400 kg.

Verhoging van de bloeddruk, hart- en vaatziekten, osteoporose: de schadelijke effecten van zout zijn bekend. We hebben de hoeveelheid zout in onze producten aanzienlijk verminderd tot gemiddeld 0,6 g/100 g voor producten die zout bevatten.

3 – U BETERE INFORMATIE GEVEN OVER DE VOEDINGSWAARDE

44% van de producten van McCain voldoen aan de criteria van het certificeringslabel ‘Better For You’.

Bijna de helft van onze 170 producten voldoen aan de criteria van het certificeringslabel ‘Better For You’. Dit betekent dat het zoutgehalte minder dan 0,5 g/100 g bedraagt en dat het gehalte aan verzadigde vetten lager ligt dan 1,5 g/100 g. Bovendien ondersteunt en past McCain actief het Nutri-Score-etiketteersysteem op de voorkant van de verpakking toe. Dit systeem bestaat uit een kleurgecodeerd etiket dat de totale voedingswaarde van het betrokken levensmiddel aangeeft op een schaal van A tot E. Het geeft de consument gemakkelijk leesbare en begrijpelijke informatie over de voedingswaarde van het product.

4 – GROENERE VERPAKKINGEN AANBIEDEN

15% minder verpakking gebruikt.

Naast het verminderen van de hoeveelheid verpakking is McCain in samenwerking met verschillende universiteiten, instellingen en onderzoeks- en ontwikkelingscentra een onderzoeksproject gestart om verpakkingen te ontwikkelen die 100% milieuvriendelijk zijn.